Skotten i Botkyrka: en man i 20-årsåldern har hittats skjuten i Hallunda söder om Stockholm, bredvid en voltad bil

  5 september 2022, kl 10.15

  När polisen kom till platsen fann de en man i 20-årsåldern ligga bredvid en voltad bil, som låg på en gångväg vid stängslet till en idrottsplats. Den skjutne mannen ska ha träffats av flera skott, enligt uppgift till Aftonbladet. Gärningsmannen, som färdades på en elsparkcykel, ska ha öppnat bildörren och skjutit in i det voltade fordonet.

  Skottlossningen inträffade mitt i flerfamiljsområdet inför flera vittnen. ”Det finns personer som vi pratat med som befunnit sig i närheten under händelsen”, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen. ”Vi kan i nuläget inte uttala oss om hur pass allvarligt skadad han är, men vi har rubricerat händelsen som mordförsök och han är förd till sjukhus.”

  Klockan åtta i morse meddelade polisen att ett antal personer har hämtats till förhör. En person har gripits misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Skadeläget för den skjutne mannen är fortsatt allvarligt.

  Enligt In Charts har det hittills skett 255 skjutningar i år; 47 avlidna och 80 skadade. Brås statistik visar att under 2021 användes skjutvapen i 45 fall av dödligt våld.

   

   

  Fler notiser