Knivhuggen i Kanada: 10 dödas och 15 skadas i attacker på 13 olika platser – polisen letar nu desperat efter 2 män

    5 september 2022, kl 09.30

    Polisen började ta emot rapporter tidigt i söndags från James Smith Cree Nation-reservatet om flera knivhugg i samhället, med 2 400 invånare. Efter två timmar skickades ett larm om farliga personer till boende i området, och de ombads att ta skydd. Ytterligare larm skickades i takt med att omfattningen av attacken, fördelad på minst 13 platser, blev tydligare, skriver The Guardian.

    Ledarna i samhället utropade ett undantagstillstånd, och under hela dagen utökades omfattningen av spaningen mer än 30 mil söderut, mot provinshuvudstaden Regina. Sjukhusen efterlyser ytterligare personal som kan ta hand om de skadade. Polisen trodde att några av offren var måltavlor, och att andra attackerades slumpmässigt.

    De efterlysta männen, Damien och Myles Sanderson, 31 respektive 30 år, kan ha varit drogpåverkade under attackerna säger Bobby Cameron, en av ledarna i provinsen Saskatchewan: ”Våra hjärtan brister för alla som drabbats. Det här är förstörelsen vi står inför när skadliga illegala droger invaderar våra samhällen.”

    Bland de dödade finns en 77-årig änkling samt en tvåbarnsmamma och hennes partner.

     

     

    Fler notiser