Brasiliansk man överlever elva dagar på havet flytande ensam i en frys efter att hans båt sjönk – hajar omringade honom

  5 september 2022, kl 11.00

  Det var i slutet av juli som Romualdo Macedo Rodrigues, 44 år, lämnade hamnen i den brasilianska staden Oiapoque, för att fiska några dagar. Han gav sig ut med sin sju meter långa träbåt, men under resan sprang båten läck och började sjunka i Atlanten.

  För att rädda sig fanns bara ett alternativ; att hoppa ner i den frigolitisolerade frys han hade ombord. Utan mat eller vatten drev han omkring i elva dagar på havet, ibland med sällskap av hajar som undrade om det fanns något intressant i den flytande vita boxen, skriver Daily Mail.

  Ett fiskefartyg från Surinam fann honom uttorkad, desorienterad och med slitna kläder, 45 mil från den plats där hans båt kapsejsade. För att klara av solen hade han knutit ett tygstycke runt huvudet. ”Det svåraste var törsten. Det här kylskåpet var, för mig, Gud. Ett mirakel”, sa han till brasilianska medier.

  Men Romualdos prövning var inte över. När de återvände till land i Surinam fick han första hjälpen, och arresterades sedan för att vara papperslös. Efter 16 dagar i fängelse sattes han till slut på ett plan till Brasilien, och kunde äntligen återvända hem.

   

   

  Fler notiser