Amerikansk man insjuknar med listeria – förklaras hjärndöd av läkare men visar livstecken minuter innan organen skördas

  4 september 2022, kl 16.00

  Ryan Marlow, 37 år, hade tillbringat två veckor på sjukhus efter att ha smittats av listeria, när läkarna till slut förklarade honom ”kliniskt avliden” den 27 augusti. Trebarnspappans tillstånd förvärrades efter en svullnad i hjärnan; han var hjärndöd.

  Frun Megan Marlow fick veta att hennes make, en organdonator, skulle ges livsuppehållande behandling under tiden man letade efter lämpliga lung-, hjärt- och levermottagare. Familjen samlades för att ta farväl några dagar senare, och då berättade en systerdotter att han rört på fötterna när de visade filmer på hans barn och sjöng för honom, skriver The Charlotte Observer.

  Megan säger att en läkare informerade henne om att en datortomografi visat tecken på hjärnaktivitet. ”De upptäckte att de gjort ett misstag, och att min man faktiskt inte gått bort. Teamet väntade bokstavligen på att få ta hand om hans organ.” Hon fick veta att han fortfarande drabbats av en traumatisk hjärnskada, och att tillståndet med djup koma var kritiskt.

  Sedan datortomografin har Marlow visat tecken på förhöjd hjärtfrekvens, men hans tillstånd är fortfarande osäkert.

   

   

  Fler notiser