Sju poliser dödas i Colombia efter presidentens fredsförsök – kör på en vägmina, och de överlevande skjuts till döds

  3 september 2022, kl 14.30

  Åtta poliser var i går eftermiddag på väg tillbaka från en social välgörenhetstillställning vid ett av polisens högkvarter i västra Colombia, skriver den colombianska nyhetskanalen Semana. Bilder visar hur vägen i djungeln var kantad av träd, och poliserna såg aldrig gerillasoldaterna som gömde sig innan det var för sent.

  De kör på en nedgrävd vägmina, och i explosionen omkommer flera av dem omedelbart. De som överlever skjuts snabbt ihjäl av gerillan; bara en polis överlever, svårt skadad. Bilens utlösta krockkuddar, krossade fönster, punkterade däck och skotthål överallt visar den hänsynslösa attacken.

  Morden på poliserna är den värsta attacken mot säkerhetsstyrkor sedan vänsterpresidenten Gustavo Petro tillträdde för en månad sedan, skriver BBC News. Ingen har tagit på sig dådet, men dissidenter från den nu demilitariserade Farc-gerillan verkar fortfarande i området.

  Petro, en tidigare medlem i rebellrörelsen, har lovat att söka ”total fred” med aktiva rebeller. Han vill tillämpa ett fredsavtal från 2016 för att få rebellerna att lägga ner vapnen, och skapa fred i det sargade landet.

   

   

  Fler notiser