Amerikansk man har en alligator som känslomässigt stöd-djur – försöker trösta människor och är omtyckt för sina kramar

    3 september 2022, kl 16.00

    Sorgen drabbade Joseph Henney, 69 år, hårt för fem år sedan när några av hans närmaste vänner och familjemedlemmar dog nästan samtidigt. En vän till djurräddare i Florida tog med sig en babyalligator vid namn Wally, då bara 50 cm lång, räddad från Disney World efter att ha smakat litet på en tvååring, hem till Henney. Istället för antidepressiv medicin blev det en älskad alligator.

    Henney berättar hur han lekte kurragömma med alligatorn, och hur Wally skojade med honom genom att dra av hans filt eller ta hans kudde. ”Han är med mig hela tiden, söker ständigt min uppmärksamhet och får mig att skratta. Vi upptäckte att han känner av människors sinnesstämning, och han försöker trösta dem. Han är känd för sina kramar. Folk kommer från hela världen för att få en kram”, skriver The Guardian.

    Wally är också ett officiellt stöddjur för känslomässigt störda personer, även om det kan bli svårt att få ombord honom på ett flygplan. ”Det finns fartyg, det finns tåg. Vi kan ta bilen. Vi kan göra allt”, avslutar Henney.

    Om några år är Wally fyra meter lång, och bör kanske inte leka med vovvarna i hundparken.

     

     

    Fler notiser