22:a gången i år som ett barn dör i USA efter värmeslag i bil – mamma kollapsar efter att hennes tvååriga dotter dör

  2 september 2022, kl 16.52

  En granne till familjen gjorde i tisdags eftermiddag den bistra upptäckten av den tvååriga flickan som satt fastspänd i en bilbarnstol i baksätet i familjens Honda Civic. Han ringde polis och ambulans, och innan de anlände försökte han rädda livet på flickan, som fått hjärtstillestånd. När räddningspersonalen anlände tvingades de dödförklara barnet, skriver Independent.

  Barnets föräldrar hade enligt uppgift inte insett tragedin som utspelat sig bara några meter från deras ytterdörr, när poliser knackade på för att informera dem. Då hade bilen stått parkerad i solen i minst sju timmar, enligt NBC New York. Utomhustemperaturen låg på över 32°.

  Grannar på den lugna förortsgatan sa att de hörde deras klagan från några kvarter bort. ”Jag hörde pappan skrika okontrollerat. De bara skrek av smärta och ångest”, sa grannen Treana Huntley till WABC. Mamman kollapsade, och var tvungen att föras till sjukhus.

  Hittills i år har 22 barn dött för att de lämnats kvar i varma bilar. Genomsnittet ligger på 38 barn per år; 2018 dog rekordmånga 54 barn, enligt statistik från organisationen Kids and Car Safety.

   

   

  Fler notiser