Saudiarabien beslagtar 47 miljoner amfetaminpiller som göms i mjöl – används av landets många uttråkade rikemansbarn

  1 september 2022, kl 12.00

  En talesman för Saudiarabiens myndighet för kontroll av narkotika sa att transporten av 46 916 480 amfetamintabletter som beslagtogs i Riyadh var den ”största operationen någonsin i sitt slag för att smuggla in narkotika till Saudiarabien vid ett enskilt tillfälle”. Sex syrier och två pakistanier greps i en räd mot lagret i hamnen där narkotikan förvarades.

  Myndigheten sade inte varifrån de beslagtagna pillren kom, men det mesta som konfiskeras har sitt ursprung i Syrien och Libanon. Den syriska regeringen och libanesiska Hizbollah-rörelsen anklagas för att övervaka produktionen och distributionen av Captagon.

  Captagon är den färdiga produkten; en blandning av amfetamin och koffein. Det är inte särskilt svårt att tillverka tabletterna, som först blev populära bland milisen under krisen i Syrien. Captagon-pillren skapar en falsk känsla av mod och eufori; nu säljs de billigt på gatorna, och sprider sig i regionen.

  Saudiarabien har blivit en lukrativ marknad för Captagon, och är en populär drog bland uttråkade, välbärgade ungdomar. 700 miljoner tabletter har beslagtagits de senaste åtta åren.

   

   

  Fler notiser