Klarna backar 34,4 miljoner kronor om dagen, visar bolagets halvårsrapport – minus nästan 6,2 miljarder på sex månader

  1 september 2022, kl 13.45

  Förlusten första halvåret 2021 var 1,8 miljarder kronor. Första halvåret i år har förlusten ökat till 6,2 miljarder kronor. Det är fyra år sedan Klarna gjorde en vinst, och bolagets medgrundare och vd Sebastian Siemiatkowski brukar säga att det beror på snabb internationell expansion, högre kreditförluster på nya marknader och stigande personalkostnader.

  Men i takt med att inflationen stiger (och möjligen ett gryende miljötänk) minskar intresset av att köpa på sig ännu fler saker på avbetalning. Dessutom har marknader som Storbritannien inte reglerat ”Köp nu, betala senare”-konsumtionen än, men det är på gång, skriver The Guardian.

  Klarnas marknadsvärdering har lidit under de senaste månaderna som en konsekvens av de skenande förlusterna, och fallit till 70 miljarder kronor efter en ny finansieringsrunda i juni. Det är en minskning med 85 procent från en topp på 460 miljarder kronor förra året.

  Enligt Siemiatkowski är lösningen att låna ut mindre pengar; investerarna vill inte se tillväxt, de vill se lönsamhet.

  Under tiden du har läst den här notisen har Klarna förlorat ytterligare 35 000 kronor.

   

   

  Fler notiser