Tycker du att elen har blivit dyr? Nu varnar elbolag för att en elräkning på 40 000 kronor i vinter inte alls är omöjlig

  1 september 2022, kl 09.45

  Det brukar komma små nyhetsbrev från olika företag hem i brevlådan då och då. Ett som sticker ut är det senaste brevet från Varberg Energi, inför den kommande vintern:

  ”För er som har ett rörligt avtal innebär detta att om ni då hade enstaka månadsfakturor på 5 000–10 000 kronor, så lär motsvarande faktura denna vinter ligga på i storleksordningen 15 000–40 000 kr.” Energibolaget uppmanar sina kunder att lägga undan 50 000 kronor som en buffert. Om det inte går, så är det läge att kontakta sin bank, skriver DN.

  Henrik Näsström är marknadschef på Varberg Energi. Han säger att de skickade ut nyhetsbrevet för att vara nära kunderna, och hjälpa dem navigera när elpriserna rusar.

  ”Eftersom det nu börjar närma sig vinter är det hög tid att vi aviserar vilka elnätspriser det kan handla om. Med tanke på förra vinterns höga priser, och att det kan bli tre till fyra gånger dyrare den här vintern, är det vår plikt att tala om för våra kunder vilka konsekvenser det kan leda till för svenska hushåll.”

  Det kanske är billigare att bo på hotell i vinter, eller ställa upp en husvagn på villatomten.

   

   

  Fler notiser