Lastbil med armeringsjärn kraschar in i busshållplats utanför lågstadieskola i Indonesien – minst tio personer omkommer

  31 augusti 2022, kl 20.45

  Det var i förmiddags lokal tid som föraren tappade kontrollen över sin lastbil med armeringsjärn i Bekasi, Indonesiens näst folkrikaste stad. Han plöjde in i en busskur där lågstadieelever väntade på sin buss, skriver Alarabiya News.

  ”Tio personer dog i olyckan, fyra av dem var barn och sex andra var vuxna”, säger Latif Usman, chef för Jakarta-polisens trafikenhet, till AFP. ”Minst 23 andra, inklusive 14 grundskoleelever, skadades och fördes till två närliggande sjukhus för behandling.” Lastbilen körde först in i en telefonstolpe som föll ner och krossade två motorcyklar samt en pickup; föraren av pickupen dog.

  Polisen grep föraren av lastbilen; ett förhör får vänta då mannen chockades svårt av olyckan. ”Hittills har vi inte sett några tecken på bromsfel, men vi utreder fortfarande kraschen”, säger Usman.

  Trafikolyckor med dödlig utgång är vanliga i landet med 270 miljoner invånare, där vägreglerna rutinmässigt ignoreras och fordon ofta är dåligt underhållna. Så sent som i april dödades 16 personer när en lastbil krängde in i en klippa, och sedan kraschade nedför ett berg i västra Indonesien.

   

   

  Fler notiser