I kväll stänger alla privata spritbutiker i Delhi för gott; i morgon tar staten över ruljangsen med egen försäljning

  31 augusti 2022, kl 15.50

  ”För närvarande finns det nästan 250 privata butiker som ersätts med över 300 statliga försäljare. Det kommer alltså att finnas fler butiker, och antalet växer ytterligare under de kommande dagarna. Fyra statliga Delhi-företag planerar att öppna 500 butiker i närtid”, sa en ledande befattningshavare på skattemyndigheten till nyhetssajten Times Now.

  Många av de statliga spritaffärerna kommer att finnas i gallerior och nära tunnelbanestationer. Myndigheterna räknar med att alkoholförsäljningen ökar, särskilt som ytterligare 200 butiker ska öppnas innan årets slut.

  För att underlätta för alla vilsna konsumenter lanseras mobilappen Abkari i september. Den hjälper törstiga att hitta den butik som är närmast, och när den har öppet. Och staten behöver pengarna, för inflationen är den högsta på över fyra decennier. Kanske att de kan skeppa mer whisky till Sverige, för allt är ”ordervara” hos oss.

  Du som vill studera Indiens alkoholpolitik från förr kan med fördel leta rätt på filmen Abkari (1988). Två deltidsanställda i en spritbutik öppnar eget, men med vinsterna kommer också farliga fiender …

   

   

  Fler notiser