Mordet på tolvåriga Adriana i Botkyrka hösten 2020 – nu åtalas de egentliga måltavlorna för att ha hämnats hennes död

  30 augusti 2022, kl 12.00

  Åtalet som väcks mot de nio misstänkta männen handlar i mycket om att de egentliga måltavlorna hämnats hennes död.

  ”Två av männen jag åtalar för försök till mord befann sig vid McDonald’s i Norsborg samtidigt som mordet på den tolvåriga flickan skedde, och de blev själva beskjutna. Därefter menar jag att de planerade att, tillsammans med ytterligare personer, hämnas på de som de uppfattade hade beskjutit dem, vilket resulterade i ett mordförsök den 7 september 2020 i Vällingby”, säger kammaråklagare Ida Arnell i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten som SVT Nyheter har uppmärksammat.

  Åtalet är alltså nära kopplat till dödsskjutningen av tolvåringen, där ett åtal kommer att väckas senare i höst. Det innefattar förutom mord även grov misshandel, förberedelse till mord och försök till mord, enligt pressmeddelandet.

  Det var sent på kvällen i augusti 2020 som den tolvåriga Adriana rastade hunden vid en bensinstation i Norsborg, söder om Stockholm, nära McDonalds. Hon sköts till döds i en drive-by-skjutning. De egentliga måltavlorna var två unga män som tillhör det så kallade Botkyrkanätverket.

   

   

  Fler notiser