Mord genom undernäring när en amerikansk vegansk mamma svälter sin son till döds med rå frukt och grönsaker som mat

  30 augusti 2022, kl 13.30

  Sheila O’Leary, vars familj följde en strikt vegansk diet, dömdes i juni för mord av sonen Ezra, grov barnmisshandel, grovt dråp, barnmisshandel och två fall av vanvård av barn – får livstids fängelse. Hennes man, Ryan Patrick O’Leary, väntar på sin rättegång.

  Utredare sa att paret berättade för dem att familjen bara åt råa frukter och grönsaker, även om det lilla barnet också matades med bröstmjölk. Den 18 månader gamla pojken vägde 7,7 kilo, och var lika liten som en sju månader gammal bebis när han dog i september 2019, enligt en polisrapport.

  Paret åtalades 2019 efter att Ezras dödsorsak avslöjades. Inga fotografier har släppts som visar i vilket tillstånd sonen var när han dog, men åklagarna vid moderns rättegång beskrev ett utmärglat barn som ständigt grät. ”Hon valde att bortse från hans rop. Hon behövde ingen våg för att se hans ben. Hon behövde ingen våg för att höra hans skrik”, sa Sara Miller, biträdande statsåklagare.

  Parets ”extremt försummade” döttrar, tre och fem år, var också svårt undernärda; deras hud var gul och tänderna svarta. Det är oklart om de någonsin träffat en läkare.

   

   

  Fler notiser