En man klättrar över staket i zoo i Ghana för att stjäla två sällsynta lejonungar, lejonmamman tar honom av daga

    30 augusti 2022, kl 11.00

    Krokodiler, kameler och påfåglar i all ära, det var en eller två relativt ”små” vita lejonungar som en oidentifierad medelålders man ville stjäla från Accra Zoo, i Ghanas huvudstad. De föddes i november förra året, och har blivit något av ett dragplåster som lockar många besökare.

    Det var vid lunchtid i söndags som den medelålders mannen klättrade över två höga stängsel, ett av dem sex meter högt, för att till sist ta sig in bland lejonen i deras hägn. Två djurparksarbetare som gick runt i området märkte snart att något inte stod rätt till bland lejonen, och såg lejonmamman attackera mannen.

    ”Inkräktaren attackerades och skadades av ett av lejonen, innanför inhägnadens inre stängsel. Inkräktaren har bekräftats död till följd av skadorna”, skriver Ghana Web. ”Zoo-anställda lyckades locka bort lejonen från mannen, så att hans kropp kunde föras till bårhuset.”

    ”Lejonen har ungar, så om du kommer för nära kan de tro att du försöker attackera deras bebisar”, sa viceministern för land och naturresurser Benito Owusu Bio till journalister. ”Vi ber allmänheten att avstå från att göra något liknande.”

     

     

    Fler notiser