Video visar hur ryska poliser drar rika förare ur sina lyxbilar när de deltar i ”Rich and Successful”-rally i Moskva

  29 augusti 2022, kl 15.56

  Det är inte lätt att vara rik när man vill visa upp sina fina bilar i ett land som sedan en tid har vissa ekonomiska svårigheter. I helgen kunde allmänheten i Moskva se en och annan Lamborghini, Rolls-Royce Phantom, Ferrari, Porsche, Hummer, Chevrolet Corvette, Bentley Continental och andra flashiga lyxmärken vråla runt i trafiken.

  ”Rich and Successful”-rallyt med 170 extrema lyxbilar väckte också polisens intresse. De beslagtog så många fordon de kunde få tag på ”för kontroll”, och grep dussintals välklädda bilägare som leddes bort med handbojade händer. De kanske skickas till kriget i Ukraina, det är i alla fall vad en högt uppsatt politiker som står nära Putin önskar, skriver Daily Mail.

  Rikedomen hos en liten grupp oligarker har vuxit häpnadsväckande under Putins styre – ändå anser han att de inte bör pråla med sina överdådiga leksaker. Frågan är särskilt aktuell nu, med Rysslands kämpande ekonomi som drabbats hårt av västerländska sanktioner.

  En av de gripna är den ryske politikern Alexander Donskoy som en gång fick problem när han körde runt med sin Ferrari i ett köpcentrum i Moskva.

   

   

  Fler notiser