Stökigt Stockholmsderby mellan AIK och Hammarby på Friends Arena – supportrarna kastar pyrotekniska pjäser mot varandra

    29 augusti 2022, kl 10.25

    Det stod 2–1 till AIK, när den norske anfallaren Veton Berisha i den 59:e minuten kunde kvittera till 2–2, och de drygt 45 000 åskådarna Friends Arena började se sig om efter utgångarna. Det var då som flera supportar tyckte att det var läge att hälsa på varandra.

    På något sätt kunde de uppeldade påhejarna ta sig förbi de avspärrningar som fanns uppsatta, och delar av AIK-svansen kastade brinnande bengaliska eldar mot Hammarbys hejarklack. Ordningsvakterna intresserade sig nu för det som hände, samtidigt som båda sidor sköt nyårsraketer på varandra.

    I ett pressmeddelande skriver polisen: ”Brotten skedde inne på arenan och supportrar har använt grovt våld och pyroteknik. Arrangören klarade inte av att separera de personer som slogs varför polis fick gå in på läktarna och avbröt den brottsliga verksamheten.”

    Nästa mötesplats för supportrarna var Årstaberg, men polisen lyckades avstyra det planerade storbråket. ”När det inte blev något slagsmål började man slå sönder bilar som de trodde tillhörde det andra lagets anhängare”, sa Ola Österling, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till DN.

     

     

    Fler notiser