Kidnappad 17-åring hittas död i skogen, polisen misstänker rymling från SiS-hem – släpper bild på bil, vädjar om tips

  29 augusti 2022, kl 19.04

  En ungdom på ett SiS-hem misstänks för mord och kidnappning av 17-åringen; fler var inblandade. Polisen vädjar om tips kring bilen som gänget använde, och släpper en övervakningsbild på en silverfärgad Opel Astra kombi av äldre modell.

  Mycket pekar på att motivet kan spåras till gängmiljön i södra Stockholm. 17-åringen rörde sig i kriminella kretsar, enligt polisen, men var inte dömd för några grövre brott. På kvällen den 25 juli begav han sig tillsammans med tre kamrater till Alphyddevägen i Sickla, skriver Aftonbladet.

  ”Det finns uppgifter om att man kan ha tagit sig dit för att diskutera eller medla i en pågående konflikt. En bil körde upp, flera maskerade personer klev ur och tvingade under vapenhot in 17-åringen i bilen”, säger åklagare Lukas Tigerstrand.

  Någon timme senare larmade allmänheten om skottlossning i Orminge, och 17-åringen hittades följande dag. Skadorna visade att han utsattes för kraftigt våld innan han avrättades.

  Bilen hittades i Östberga ett par dagar senare; flera försök att elda upp den hade gjorts. Polisen är tacksam för uppgifter om var den kan ha funnits. Tips: 114 14.

   

   

  Fler notiser