Man hoppar ner i Themsen i går kväll när polisen försöker gripa honom efter bråk med en kvinna – hittas senare drunknad

    28 augusti 2022, kl 17.30

    ”Vid 22.30 på fredagen den 26 augusti larmades polis på rutinpatrull till Kingston Bridge om ett verbalt bråk som involverade en man och en kvinna som kände varandra”, skriver polisen i ett uttalande som Daily Mail uppmärksammade. ”En anklagelse om stöld framfördes. Poliserna höll på att gripa mannen, som tros vara i 20-årsåldern, när han hoppade i vattnet. Han hade inte belagts med handbojor.”

    Mannen försvann i det mörka djupet, och kunde hittas först efter ett par timmar. Ambulanspersonalen försökte få liv i honom, men misslyckades. Polisens agerande undersöks nu av interna utredare, något som görs automatiskt när någon dör i samband med ett polisingripande.

    För bara ett par månader sedan dog en 41-årig man efter att ha hoppat ner i Themsen från en bro. Det skedde efter det att polisen skjutit honom tre gånger med en elpistol. En chockerande video visade mannen, som ser ut att hålla en tändare i sin högra hand, skrika mot två poliser. Hans familj säger att det är obegripligt att poliserna inte utreds för överdriven användning av våld, då det var tydligt att han hade psykiska problem.

     

     

    Fler notiser