Skotten i Eskilstuna – en kvinna och en pojke sköts vid en lekplats i går kväll, men offren var inte de tilltänkta målen

  27 augusti 2022, kl 10.22

  Det var en skön kväll i går, kanske en av de sista innan hösten gör entré med sin svalka. Många var ute på platsen, ett grönområde mellan flera bostadshus, och barnen hade roligt vid lekplatsen. Det var då någon började skjuta.

  Ett vittne hörde först sex eller sju skott avlossas, kort paus, sedan lika många till, skriver SVT Nyheter. Vem som var måltavla den här gången är oklart, men en kvinna och en femårig pojke träffades av skotten. Polisen larmades strax före sju i går kväll. Ingen är misstänkt för brotten. Ingen har gripits.

  För mindre än en vecka sedan fick polisen rycka ut efter larm om två skottlossningar i Eskilstuna. ”Den eller de som gjort det här har visat en total likgiltighet för andras liv”, säger polisens presstalesperson Johnny Gustafsson.

  ”Det har blivit en vana att ha balkongdörren öppen när det har varit så många skjutningar”, säger Pamela Molina till SVT Nyheter. Det kanske är någon som snabbt behöver hjälp, för det tar lång tid för polisen och ambulansen att komma. ”Varför finns ingen hjälp, vart har alla tagit vägen? Ska alla i området flytta för att det skjuts?”

   

   

  Fler notiser