Man klär ut sig till struts på thailändskt zoo och flyr från sin inhägnad – fångas till slut in med en gigantisk håv

  26 augusti 2022, kl 11.15

  Thailändska Chiang Mai Zoo stoppar inte huvudet i sanden när det gäller säkerheten i djurparken. En anställd fick hedersuppdraget att sminka sig vit i ansiktet, och klä ut sig till en ståtlig struts. Han ”rymde” sedan från sin inhägnad, och hann upptäcka världen utanför stängslet en liten stund, rapporterar The Guardian.

  En serie spännande bilder som djurparken publicerat på sin webbplats visar hur ”strutsen” löpte amok, och verkade ha rätt roligt. Han kollegor förföljde sin kollega på säkert avstånd, och vallade honom i riktning mot en anställd beväpnad med en gigantisk fiskhåv … Till slut kunde ”strutsen” fångas in och återföras i säkerhet i sin inhägnad.

  Djurparken sa att utbildningen förberedde personalen på att ”hantera en verklig situation” i händelse av att djuren tröttnar och rymmer från sin fångenskap. Det är oklart om djurparken, som säger sig vilja förbättra området så att det liknar djurens naturliga habitat, kommer att göra liknande övningar med de andra bofasta jättepandorna, flodhästen, svartbjörnen eller tigern.

  För övrigt hälsar pingvinkolonin att de längtar hem.

   

   

  Fler notiser