I går kväll kom så Sveriges dödsskjutning nummer 47 – en 27-årig man skjuts i huvudet med åtskilliga skott i Haninge

  26 augusti 2022, kl 10.30

  Den 27-årige man som togs av daga i går kväll i Haninge centrum, södra Stockholm, har enligt Expressen levt med en hotbild, och utretts för inblandning i flera våldsdåd som kopplas till Östberganätverket. Polisen larmades 18.22 av vittnen som såg mannen träffas av flera skott, bland annat i huvudet. Han var död innan han landade på asfalten.

  Gärningsmannen sprang från brottsplatsen, och i den stora insatsen valde polisen inledningsvis att stoppa pendeltågstrafiken mellan Skogås och Haninge, skriver Aftonbladet.

  ”Vi är intresserade över vad som har hänt på banvallarna. Vi utesluter inte att gärningsmannen färdats med pendeltåg, eller att det är flera gärningsmän, men vi vet att en person sprungit från platsen”, säger Ola Österling, Polisens presstalesperson.

  Ingen har gripits för inblandning i mordet. ”Men vi har tagit med några till förhör. Det är sådana som befunnit sig runt Haninge vid tiden för brottet som vi vill förhöra djupare.”

  Mannen blev det 47:e offret i den våldsvåg i Sverige som alla vill stoppa, men ingen lyckas göra något åt. Men efter valet om två veckor blir säkert allt bra.

   

   

  Fler notiser