Amerikanska barn får leka med strippstång på gay pride – många konservativa på sociala medier upprörs över videon

  26 augusti 2022, kl 09.45

  Under helgen som gick arrangerades Charlotte Pride Festival & Parade, ett gay pride-evenemang i North Carolina, rapporterar New York Post. Twitter-användare reagerade negativt på virala videor och foton som visar en lättklädd kvinna som håller i en strippstång med en ung pojke i famnen, som också håller i stången. Och har roligt.

  ”Här är bilder från det ’familjevänliga’ pride-eventet i Charlotte, NC, där barnen kunde prova på poledance”, skrev det konservativa nyhetskontot Libs of Tiktok. ”Rakt till fängelse”, twittrade Matt Rinaldi, ordförande för det republikanska partiet i Texas. ”Amerika har ett allvarligt problem”, twittrade journalisten Tayler Hansen.

  Men de som klagade satt nog hemma framför datorn istället för att våga ge sig ut på gatorna tillsammans med de flera tusen festivalbesökarna i Charlotte, den största staden i North Carolina.

  ”Jag känner att vi är på väg bakåt”, sa Anna Ewing, som deltog i lördagens festival till WFAE, BBC World Service. ”Det fanns mycket positivitet för HBTQ-gemenskapen under lång tid. Vi gjorde framsteg, och nu känns det som att vi är på väg tillbaka.”

   

   

  Fler notiser