Skolagan tillbaka i skoldistrikt i USA – sker på föräldrarnas begäran som vill att deras barn ska slippa bli avstängda

    25 augusti 2022, kl 11.30

    Cassvilles skoldistrikt i Missouri, USA, återinför skolaga, som avskaffades i distriktet 2001. Agan får utföras med en ”paddle” – ett redskap som närmst påminner om de platta slagträn som ibland används när man spelar brännboll.

    Åtgärden kommer efter en enkät bland elevernas föräldrar. Den visade att föräldrarna ville se en strängare disciplin på skolorna.

    Många föräldrar visade oro över att deras barn på grund av sitt uppträdande i skolan riskerade att bli avstängda – och ville därför ge lärarna möjligheten att hålla efter dem med strängare metoder; för att på så sätt förhoppningsvis kunna undvika att eleverna tvingades bort från skolan.

    Skolorna kommer att tillämpa aga som en ”sista utväg”, ”förnuftigt”, och först efter att rektorn gett sitt tillstånd. Det ska dessutom alltid vara rektorn som utdelar agan, enskilda lärare har inte rätt att ingripa direkt och kalla fram en elev till katedern.

    Yngre elever kommer att bestraffas med två slag, äldre med tre.

    Det krävs dock också att föräldrar ger sitt tillstånd, och alla föräldrar har fått en blankett de ska fylla och där de förklarar att deras barn kan få smaka på ”the paddle”.

     

     

    Fler notiser