VIDEO: Krockar ovanlig Ferrari La Ferrari värd 40 miljoner kronor – parkeringsvakten missade att lägga i handbromsen

  24 augusti 2022, kl 11.00

  En Ferrari La Ferrari kostade ungefär 15 miljoner kronor när den lanserades 2013. Superbilen hade 963 hästkrafter, och bygges i 499 exemplar fram till 2018. Modellen hade en 12-cylindrig motor och en toppfart på 340 km/t.

  Den begränsade tillgången har drivit upp priserna i dag. En La Ferrari kan kosta allt mellan 40 miljoner kronor och 80 miljoner kronor.

  En bil som man kanske är rädd om, och inte vill se rulla i väg och krocka med mopeder. Men det var just vad ägaren till en djupblå La Ferrari fick se i Monaco.

  I en video ser man hur bilen kommer långsamt rullande på en gata i Monaco. Den framförs av en parkeringsvakt som bromsar in, och med motorn igång blir stående vid trottoarkanten. Efter en stund kliver han ur bilen, motorn är fortfarande igång.

  Några sekunder senare börjar Ferrarin rulla, parkeringsbromsen är uppenbarligen inte ilagd. Parkeringsvakten försöker hoppa in i bilen, misslyckas och tvingas se hur bilen kraschar in i några uppställda mopeder.

  Skadorna kanske inte blev så omfattande, men det kommer att kosta att reparera fronten på en bil som kostar minst 40 miljoner kronor.

   

   

  Fler notiser