VIDEO: Amerikanska poliser misshandlar brutalt förvirrad man som ligger på marken utanför en bensinstation – stängs av

    23 augusti 2022, kl 09.45

    Kvinnan stannade som vanligt till vid sin bensinstation för att tanka i lördags i Crawford County, Arkansas, när hon ser en sliten man utan skor sitta på trottoaren i närheten. Tre poliser talar med honom när han reser sig upp som för att försöka springa iväg. De tacklar honom, och han faller till marken, skriver Arkansas Times.

    Det är nu hon börjar filma händelsen, som hon ber sin syster lägga upp på sociala media. Poliserna är så upptagna med att knäa, sparka och slå den magre mannen, och dunka hans huvud i asfalten, att de inte märker att de förevigas på den video som nu upprör så många i USA och resten av världen.

    Kvinnan och hennes vän ber dem att sluta. Responsen? ”Backa för helvete!”, och en annan polis ber henne att gå tillbaka till bilen.

    Det som inte framgår av videon är att mannen, 27-årige Randall Worcester, minuter innan misshandeln spottade personalen i en närbutik i ansiktet, och hotade med att skära loss deras ansikten. Polisen kom till platsen och började prata med honom, ett samtal som sedan spårade ur. Efter omplåstring på sjukhus fängslades han. Poliserna är avstängda.

     

     

    Fler notiser