En ung italiensk man faller 100 meter och dör – skulle hämta mobil som den selfiesugna flickvännen tappat vid ett stup

    23 augusti 2022, kl 10.30

    Det var i lördags som den naturintresserade Andrea Mazzetto, 30 år, och hans flickvän Sara Bragante vandrade i de branta bergen i norra Italien. De började sin tur utanför staden Rotzo för att så småningom nå fram till den omtalade Altar Knotto, en stenformation vars form liknar ett altare. Den har alltid lockat fram mer eller mindre förunderliga sagor och legender om svåra uppoffringar.

    Det var en strapatsrik vandring, men de visste att utsikten på toppen var värd ett Instagram-inlägg. Till slut nådde de målet, och Mazzetto tog den nödvändiga selfien tillsammans med flickvännen. När han gav henne mobilen råkade hon tappa den, och telefonen ramlade ner under klippformationen.

    Mazzetto hann bara några meter innan han tappade balansen och föll 100 meter bland klippor och stenar. Han omkom omedelbart, och kroppen kunde efter ett tag hämtas av bergsräddare och räddningspersonal ombord på två helikoptrar.

    Kvar vid klippformationen fanns Bragante, med den allra sista bilden på henne och pojkvännen i telefonen som räddningspersonalen hittade. Legenden kring Altar Knotto fortsätter att vävas.

     

     

    Fler notiser