Kameltå-korrigering hos plastikkirurg allt vanligare – kvinnor vill åtsittande träningskläder inte ska visa för mycket

    22 augusti 2022, kl 14.59

    Yogaatleter som Kardashians är kända för sin kärlek till träningskläder som är några storlekar för små. Många britter tar nu till kniven för att kunna se ut som Barbie mellan benen när man tränar.

    Som med allt annat finns det trender också när det gäller plastikkirurgi – nu är det kameltån som måste bort, istället för att köpa litet större byxor. Kvinnor i Storbritannien står i kö för att få se ut som Kardashians i sina ultratighta yogabyxor. Blygdläppsplastiken trendar nu starkt.

    Den brittiske plastikkirurgen John Skevofylax berättar för Daily Mail att hans klinik gjorde en blygdläppsplastik i veckan förra året; hittills i år har antalet fördubblats. De flesta skyller på obehag med åtsittande kläder. Kliniken har öppet sju dagar i veckan, och en operation kostar 50 000 kronor. Det finns fördelaktig finansiering för den som inte haft råd att spara.

    ”Träningskläder är tajtare, så det sätter press på området”, förklarade Skevofylax. ”De upplever smärta, obehag i allmänhet, skav … många kvinnor väljer en operation då de känner sig obekväma när de försöker bära den här typen av kläder.”

    Trut-läppar inspirerade av Kaja Anka, gump som en babian, Piff och Puff-kinder, kanske en ny haka eller näsa som kräver öppen mun för att man inte ska dö av syrebrist – det är inte lätt att vara vacker.

     

     

    Fler notiser