Dotter till Putins rådgivare Aleksandr Dugin dör när bilbomb exploderar – den politiske tänkaren det egentliga målet

  21 augusti 2022, kl 10.10

  Darya Dugin, dotter till Rysslands ultranationalistiska chefsideolog Aleksandr Dugin, var på ett evenemang tillsammans med sin far i går. När de skulle återvända hem bestämde de sig i sista minuten för att byta bilar med varandra, rapporterar Izvestia.

  Darya, som tydligt visat sitt stöd för Rysslands invasion av Ukraina, sätter sig i pappans stora Toyota Land Cruiser Prado, lägger ifrån sig handväskan och tar på sig bältet. Filmer visar att explosionen var så kraftig att bilen bokstavligen slets isär. Enligt preliminära uppgifter var det en gömd gasolflaska i bilen som exploderade.

  ”Detta var pappans fordon. Darya körde en annan bil men hon tog hans bil i dag, medan Aleksandr åkte på ett annat sätt. Han återvände, och han var på platsen för tragedin. Såvitt jag förstår var Aleksandr eller förmodligen de tillsammans målet”, säger Andrey Krasnov, bekant med Darya, till den ryska nyhetsbyrån Tass.

  Aleksandr Dugin har utvecklat en högerextrem syn på Rysslands plats i världen, och har beskrivits som en ”rysk fascist”. Har hjälpt till att forma Vladimir Putins utrikespolitik.

   

   

  Fler notiser