Video visar hur amerikansk kvinna i polisbil krånglar sig ur handbojorna, får tag på ett automatgevär och skjuter vilt

    20 augusti 2022, kl 18.30

    Den 36-åriga Rachel Zion Clay uppträdde misstänkt bland några hus utanför Oklahoma City. Polisen hämtade upp henne för ett kort samtal på polisstationen, satte på henne handfängsel och hjälpte henne in i baksätet enligt tv-kanalen KHOU 11. Under tiden de pratade med grannarna bestämde sig Clay för något hon antagligen ångrar nu.

    Polisbilens video visar hur Clay, trots att hon är påverkad av metamfetamin, lyckas krångla sig ur handbojorna. I framsätet finns en AR-15-karbin, med ett magasin som normalt rymmer 20 eller 30 skott, som hon till slut lyckas få tag på. Videon visar hur hon med viss möda gör vapnet skjutklart, vänder sig om och börjar spreja ungefär tio skott inifrån bilen.

    En av poliserna och en civilperson skadades, men kunde senare lämna sjukhuset. Clay tyckte att det var en bra idé att barrikadera sig i bilens baksäte, och det tog tre och en halv timme innan hon till slut gav upp. Clay ställs nu inför rätta för mordförsök.

    På instrumentbrädan i polisbilen finns tydliga instruktioner för hur man låser upp vapnet, något som polisen med stor sannolikhet kommer att ändra på nu.

     

     

    Fler notiser