Meta gör som Apple och säger upp inhyrd personal – 60 personer på Facebook valdes ut ”slumpmässigt” under videokonferens

  19 augusti 2022, kl 10.30

  Uppsägningarna på Meta kom under ett videosamtal i tisdags. De som får gå fick veta att deras nuvarande anställning avslutas 2 september. Den sista månadslönen betalas ut 3 oktober, skriver Business Insider.

  En av de anställda på Accenture, som hyr ut personal till Meta, frågade hur de som får sluta valdes ut, och fick veta att en algoritm valde ut människor ”slumpmässigt”. 2021 sa Xsolla, som erbjuder betallösningar för spelindustrin, upp 150 individer enligt en algoritm som sorterade ut de som var ”oengagerade och improduktiva”, enligt Game Developer.

  Men det är inte bara Meta som sållar i leden. Nyligen fick 100 inhyrda rekryterare på Apple sluta, som också meddelade att utgifterna i en del divisioner ska bromsas. Teslas vd Elon Musk säger att han har ”en superdålig känsla av ekonomin” och planerar att säga upp tio procent av tjänstemännen, rapporterar Bloomberg.

  Netflix sa farväl till 450 personer i maj och juni, Google-föräldern Alphabet bromsar anställningstakten, och Amazon minskar antalet timanställda. De pausade även sex nya kontorsbyggnader som skulle byggas.

   

   

  Fler notiser