Skottland får sin första officiella informatör i mens- och klimakteriefrågor; han är en man – ”mens en fråga för alla”

  18 augusti 2022, kl 12.45

  I måndags blev det lag på att mensskydd i Skottland ska vara gratis till alla som behöver det. För att underlätta för alla inblandande behövs det tydligen någon som åker riket runt för att diskutera frågan om mensskydd, men även om vad det innebär att komma i klimakteriet. Och vem är bäst på att mansplaina om inte en ung man?

  ”Det här känns som ett skämt. Jason Grant – Skottlands första mensinformatör – kommer aldrig att förstå hur förödmjukande det är att bli mobbad i skolan för att ha mens, för att ha läckt, för att inte ha råd med mensskydd”, twittrade Maya Oppenheim från The Independent.

  En talesperson för den skotska regeringen säger att den ”inte har någon inblandning i dessa tjänster eller utnämningar, och inte heller finansierar vi dem direkt”. Organisationen som anställt Grant, Period Dignity Working Group, säger att han helt enkelt var den starkaste kandidaten.

  Jason Grant, som tidigare arbetat som tobaksförsäljare och personlig tränare, sa i en tidigare intervju ”Även om det påverkar kvinnor direkt, så är mens en fråga för alla”. Han ger inte längre några intervjuer.

   

   

  Fler notiser