Sanna Marin uppmanas ta drogtest efter partyvideo där det talas om ”mjöl”, försäkrar att hon håller sig till alkohol

  18 augusti 2022, kl 19.00

  Tyska nyhetstidningen Bild hyllade tidigare i veckan Finlands statsminister Sanna Marin som en av världens coolaste politiker; ”avslappnad, modern och självsäker”. Nu uppmärksammas hon också för de privata videofilmer som sprids i sociala medier, där hon syns dansa till finska poplåtar med partikamrater och kändisar.

  Svenska Yle fick en intervju med Marin, som säger att videorna är privata och filmade i en privat bostad. ”Jag tillbringade kvällen med vänner. Festade, ganska vilt, jo. Dansade och sjöng.” Marin säger att hon och kompisgänget drack alkohol, men inte använde droger. ”Jag kan säga rakt att det inte är en del av någon mediestrategi.”

  I videon talas det om ”mjölgänget”, och efter det säger någon ”kom hit och testa, det känns bra”. Marin känner inte till det, och förklarar att hon inte använt droger, inget annat än alkohol. Hon säger vidare att hon tillbringar sin fritid med vänner precis som många andra i hennes ålder, och att hon tänker fortsätta vara samma person som tidigare.

  En ledamot från Centern och Sannfinländarnas ordförande uppmanar henne att frivilligt ta ett drogtest. Marin har alls inget emot det.

   

   

  Fler notiser