Man i Texas torterar 67-åring till döds med kartnålar i tom lägenhet – sticker in dem i fötterna på den bundne mannen

  18 augusti 2022, kl 12.00

  Polisen kom till den tomma lägenheten i Houston tidigt på morgonen den 19 juli, och fann då den 67-årige Richard Davis bundna och torterade kropp. Gärningsmannen hade slagit den bundne mannen, stuckit en kniv i hans kropp flera gånger och sedan tryckt in flera kartnålar i fötterna.

  Det dröjde till den 4 augusti innan mördaren kunde arresteras; Richard Plata, 23 år. Han arresterades för första gången för fem år sedan, och dömdes då för att ha distribuerat narkotika. Vid tidpunkten för mordet var han villkorligt frigiven för inbrott, skriver Houston Cronicle.

  Enligt sajten Neighborhood Scout, som kombinerar analyser av grannskapsspecifik brottslighet med demografi, hur skolorna presterar och trender för fastighetspriser, är Houston en utsatt stad. Brottsindex ligger på 3 (100 är tryggast), och 13 av 1 000 invånare drabbas av våldsbrott, jämfört med ett genomsnitt på 4 per 1 000 invånare i Texas.

  Houston är en av de mest befolkade städerna i Texas, med 2,3 miljoner invånare. Staden lider av en skenande gängkriminalitet, och liberala domare sägs ofta ge återfallsförbrytare straffrabatt,

   

   

  Fler notiser