Tommy Körberg sjunger för fullt under direktsändningen av Allsång på Skansen, när två klimataktivister går upp på scenen

    17 augusti 2022, kl 11.00

    I direktsändning kan det mesta hända, men teknikerna i kontrollrummet var ovanligt alerta när Allsång på Skansen sändes i går kväll. När den folkkäre artisten Tommy Körberg, Sveriges Tom Jones, som bäst sjöng på engelska kunde man i blott en kvarts sekund se en klimataktivist äntra scenen.

    Den hänförda publiken kunde sedan se hur två demonstranter vecklade ut var sin banderoll med texten ”Rädda våtmarkerna”, innan de försiktigt släpades av scenen. Körberg tyckte mest att det var roligt.

    ”Jag läste bara, våtmarker, och då fick jag ett helt annat ord i huvudet. Som jag inte tänker säga nu, för det får man inte nuförtiden”, berättar han för Expressen. ”Jag tror inte de själva vet vad de menar, ’återställ våtmarker’? OK? Innan torkan, ska vi börja vattna igen nu? […] Jag blev lite full i garv när jag tänkte på vad våtmarker egentligen kunde heta. Så jag fnissade lite i ingången i andra versen. Man måste skärpa sig lite när man är i tv.”

    Gårdagskvällens klimataktivister kommer från samma grupp som tyckte att det var en bra idé att limma fast sig på en vinterkall vägbana i Stockholms morgonrusning.

     

     

    Fler notiser