”Jo, jag köper Manchester United”, twittrade Elon Musk, och fansen blev glada – Musk ville bara skämta till det litet

    17 augusti 2022, kl 11.45

    Musk twittrar gärna ”roliga” saker, men många tog honom på allvar och hoppades att den nuvarande ägaren, Glazer-familjen, skulle försvinna. ”Jo, jag köper Manchester United”, twittrade Musk nyligen. Att köpa United, en av världens största fotbollsklubbar, skulle kosta runt 22 miljarder kronor.

    Fansens reaktion var en blandning av förvirring och optimism, då klubben ligger stadigt förankrad längst ner i Premier League-tabellen. ”Om Musk verkligen köper Manchester United, så får han 1,1 miljarder följare för 22 miljarder kronor. Det är mer pang för pengarna än om han köper Twitter”, twittrade supporten Raoul Pal. Men så blir det inte, för Musk twittrade senare ”Nix, det här är bara ett gammalt skämt på Twitter. Jag köper inte något fotbollslag”.

    Fotbollsklubben har ett starkt stöd av supportrarna, men är starkt kritiska till de nuvarande ägarnas inställning. Den krisande klubbens problem visar sig bland annat i att de ligger längst ner i Premier League-tabellen.

    Men mycket hinner hända innan Premier League-säsongen avslutas i maj. Kanske att Musk rentav har tvingats köpa Twitter tills dess.

     

     

    Fler notiser