Gamla Hollywood-stjärnan Gina Lollobrigida, 95 år, vill kandidera för EU-fientligt parti i italienska valen

    16 augusti 2022, kl 15.10

    Gina Lollobrigida berättade nyligen för Corriere della Sera, en av Italiens största dagstidningar, att hon gärna vill vinna parlamentsvalet den 25 september tillsammans med ”Italia Sovrana e Popolare” (Suveräna och populära Italien). Partiet bildades för tre veckor sedan; en allians med sex partier som lutar åt vänster, är euroskeptiska och allmänt populistiska.

    På måndag får vi se om Hollywood-stjärnan får chansen till nytt strålkastarljus; då ska partierna lämna in sina kandidatlistor.

    Något som redan lämnats in är logotyperna för partierna som deltar i valet. ”Italiens bröder”, partiet som leder den koalition som förväntas vinna, behåller en neofascistisk trefärgad eldsflamma i sin officiella logotyp. ”Det har ingenting att göra med fascism, utan är erkännandet av den väg den demokratiska högern tagit i republikens historia”, säger partiledaren Giorgia Meloni till Corriere della Sera.

    Italiens före detta premiärminister Berlusconi, som fyller 86 år fyra dagar efter omröstningen, sa i förra veckan att han planerar att kandidera i valet för att ”göra alla nöjda”.

     

     

    Fler notiser