Försäljningen av Satansverserna skjuter nu i höjden – Salman Rushdies roman dominerar Amazons bästsäljarlistor

    16 augusti 2022, kl 12.30

    Pocketupplagan av den högst uppmärksammade romanen ligger överst på Amazons lista för samtida litteratur och fiktion, tvåa i kategorin censur och politik och den 18:e bästsäljande boken totalt sett bland e-böckerna i går. En Kindle-version av boken säljer också starkt, och nådde förstaplatsen i flera kategorier, inklusive satir, censur och politik.

    Samtidigt är Rushdies andra verk också populära, Midnattsbarnen nådde tionde plats på listan med samtida litteratur och skönlitteratur. Olika versioner av hans memoarer från 2012, Joseph Anton, som skildrade hans decennium av liv under polisskydd, upptog de fyra översta platserna på listan över religiös intolerans och förföljelse.

    På Strand Bookstore i New York City rapporterade personalen också en ökning av försäljningen och intresset för Rushdies verk. ”Ärligt talat, jag upplever att folk kom hit i går för att de ville prata om hur de kände om det som hände”, sa golvchefen Katie Silvernail till AFP.

    Satansverserna fortsätter kränka islamska fundamentalister. Rushdie knivhöggs i fredags av en iransk regimanhängare när han höll ett tal i New York.

     

     

    Fler notiser