Annie Lööf är beredd att sitta i en S-regering – Magdalena Andersson är den bästa statsministerkandidaten; får kritik

  16 augusti 2022, kl 10.15

  Att sätta ner foten är något politiker gärna gör, både när det gäller gängskjutningar, miljöförstöring och elsparkcyklar. Och i valtider. De andra borgerliga partierna, samt Centerns ungdomsförbund, var begränsat roade när Annie Lööf i går meddelade att hon gärna är en del av en socialdemokratisk regering.

  ”Jag ser att Magdalena Andersson har det ledarskap som behövs”, sa hon i en intervju med DN, och säger att den bästa statsministerkandidaten har samma namn. Lööf garderar något oväntat med att understryka att C förutsätter ”en politik i mitten”. Dessutom är något ”organiserat” budgetsamarbete med Vänsterpartiet inte aktuellt. Går andra samarbeten med dem för sig?

  ”Det är bra att Centerpartiet nu satt ned foten och tydligt inför valet redovisar för väljarna att en röst på C är en röst på det röda laget”, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer i ett sms till SVT.

  Centerpartiets ungdomsförbund är besvikna, och ställer sig inte bakom sin partiledare. ”Ett borgerligt liberalt parti måste hålla dörren öppen för fler regeringsalternativ”, twittrar ungdomsförbundet.

  Dansen fortsätter.

   

   

  Fler notiser