Socialarbetare i Texas uppmanar 14-åring att prostituera sig för att ha råd med mat på fosterhemmet – får genast sparken

  15 augusti 2022, kl 11.45

  Mamma Keisha Bazley i Texas har nio barn; hon vände sig till den amerikanska socialtjänsten för att få hjälp med den 14-åriga dottern. Hon rymde ofta och var stökig i skolan; innan hon skulle få plats i ett fosterhem fick hon tillsammans med många andra unga bo på ett hotell. När hon bad sin socialarbetare om pengar till mat fick hon rådet att prostituera sig.

  ”Min dotter sa till mig att socialarbetaren sagt till henne att hon skulle göra de här sakerna, så hon bestämde sig för att filma samtalet”, säger Bazley till Fox 26. ”Det är så här du kan tjäna pengar, du måste börja med det. Jag har gjort det, och du kan göra likadant. Det kan vara något för dig om du vill äta något.”

  När socialtjänsten fick veta att videon existerade bad de om ursäkt, och socialarbetaren avskedades.

  Texas har tidigare tvingats betala dryga böter på grund av osäkra förhållanden för fosterhemsbarn i delstaten, skriver San Antonio Express-News. 25 procent av fosterbarnen kränks sexuellt, och många fosterhem har stängts av säkerhetsskäl, med kontor, hotell eller kyrkor som alternativ. Personalen får inte ingripa vid våld.

   

   

  Fler notiser