Italienska rånare gräver tunnel för att kunna bryta sig in i en bank, men behöver räddas när den oväntat rasar ihop

  14 augusti 2022, kl 09.30

  Ett stenkast från Vatikanen började fyra män i Rom att mödosamt gräva en hemlig tunnel. Den gick från en tom butik som de skrivit kontrakt på, och skulle så småningom nå fram till en bank i närheten. De tänkte passa på att bryta sig in under en stundande storhelg, då många i Rom lämnar staden.

  ”Vi trodde att de renoverade butiken. Vi misstänkte inget, och vi hörde inte heller några ljud”, säger Michele, en granne som bor i samma byggnad, till AFP.

  Men de nådde inte hela vägen fram; den sex meter djupa tunneln rasade plötsligt samman. Tre av männen, alla kända av polisen sedan tidigare, kunde ta sig ut och tillkalla hjälp, för kvar i den nedrasade tunneln fanns nämligen deras kumpan Andrea Grassi, svårt skadad, skriver La Stampa.

  ”Hjälp mig! Snälla få ut mig!” skrek Grassi när räddningstjänsten kom till platsen. De tvingades gräva upp gatan och sedan skicka ner en syrgastub och flytande föda, innan de efter nio timmar kunde få upp honom. Hans bröstkorg var krossad; i och med att han inte kunde röra sig på så många timmar kan flera blodproppar gjort tillståndet kritiskt. De tre andra är häktade.

   

   

  Fler notiser