Amerikansk pedofil får sin dom, dör när han dricker mystisk vätska ut en vattenflaska som står på bordet i rättssalen

  14 augusti 2022, kl 11.00

  Det var i torsdags som Edward Leclair, 57 år, infann sig i rätten i Texas, anklagad för sexuella övergrepp mot barn. Han kom till rättegångens slutskede frivilligt, efter att ha varit fri mot borgen sedan 2018. Det var en varm dag, och därför reagerade ingen på att han hade en vattenflaska med sig, även om vattnet såg en smula grumligt ut.

  ”Juryn kommer in och tar plats”, sa distriktsåklagaren Jamie Beck till nyhetssajten WFAA. ”Den tilltalade och hans ombud står upp. Juryn överlämnar domen till domaren, som hon sedan börjar läsa.” Domstolen finner att Leclair är skyldig till alla fem fallen av sexuella övergrepp mot barn. ”Leclair sträckte sig då efter sin vattenflaska, och halsade den i ett svep. Det var inte så att han bara tog några klunkar vatten, han hällde bokstavligen i sig vattnet.”

  Leclair fördes till en cell bredvid rättssalen så att personalen kunde diskutera tidpunkten för hans fängelsestraff. En av dem bad en av vakterna att för säkerhets skull kolla upp honom i cellen. Då var det för sent, och hans liv gick inte att rädda.

  Vattenflaskan och dess innehåll analyseras.

   

   

  Fler notiser