Massaker i Montenegro, elva dör efter bråk om hyran – mördaren dödas av hjältemodig beväpnad granne som stoppar blodbad

  13 augusti 2022, kl 13.30

  I går eftermiddag tog hyresvärden Vučko Burilović, 34 år, i staden Cetinje, Montenegro, fram jaktgeväret och började med att skjuta hyresgästerna som inte ville betala hyran. Sedan gick han ut på gatan och sköt ihjäl folk på måfå.

  Allt började med att en av familjerna inte betalade hyran till sin värd Burilović, som i går fick nog och skällde ut frun i det aktuella hushållet. Istället för att betala i alla fall en del av hyran ringer hon sin man, som tar med sig en god vän och åker hem för att ”diskutera” saken, skriver den montenegrinska tidningen Telegraf. Sedan spårade allt ur.

  En källa till Telegraf säger att Burilović först sköt ihjäl en vän till familjen som bodde hos honom, innan han fortsatte med resten av familjen som inte ville betala sin hyra. När det var klart hämtade han mer ammunition, tog trappan ner till gatan och fortsatte skjuta folk på måfå, även barn. En av grannarna hämtade sitt eget gevär, och kunde skjuta ihjäl honom.

  Förutom skytten dog totalt elva personer, varav två barn, åtta och elva år. En polis och fem andra skadades. Likbilarna fick köa innan de kunde hämta offren.

   

   

  Fler notiser