Brasiliansk kvinna använder sierska – lurar av sin 82-åriga mamma konstverk och smycken för 1,3 miljarder kronor

  13 augusti 2022, kl 15.00

  2020 var den äldre kvinnan, änka efter en berömd konstsamlare, klar med ett besök på banken. En dam, som påstod sig vara klärvoajant, avslöjade att kvinnans dotter snart skulle bli sjuk och dö. Det fanns bara en sak att göra: en andlig behandling för att förhindra att detta skulle inträffa.

  Då hon redan trodde på det övernaturliga, och med en dotter som haft psykiska problem sedan tonåren, blev den äldre kvinnan snart övertygad. Men behandlingarna var dyra: på två veckor gjordes åtta banköverföringar på totalt 8,7 miljoner kronor.

  Några dagar efter att den påstådda behandlingen inleddes började offrets dotter isolera sin mamma, och sade upp de anställda i huset. Den äldre kvinnan blev misstänksam och ställde in betalningarna, varvid hon attackerades och hotades av dottern och hennes kumpaner.

  Under två år lurade dottern, Sabine Coll Boghici, 48 år, till sig bland annat 16 kostsamma konstverk och flera smycken värda totalt 1,3 miljarder kronor. Till slut lyckades den 82-åriga mamman kontakta polisen.

  Dottern och hennes sex medbrottslingar har nu mångåriga fängelsestraff att vänta.

   

   

  Fler notiser