Svensk på brittiskt universitet runkar i tre månader till bilder av unga pojkar – skriver forskningsuppsats om detta

  12 augusti 2022, kl 16.45

  Brittiska media och politiker uppmärksammar Karl Anderssons studie som nyligen publicerades i Qualitative Research – ”Att använda onani som en etnografisk metod i forskning om shota-subkulturen i Japan” (män som attraheras av tecknade unga japanska pojkar).

  I förordet till studien skriver Andersson att han genom att onanera till shota-serier bättre skulle förstå hur läsarna fungerar. Andersson ägnade tre månader åt att spela in sina tankar och känslor samtidigt som han onanerade över bilder av unga pojkar i japanska serietidningar. Han dokumenterade detaljerna i varje onanisession som ”en sorts kritisk självreflektion”, skriver The Guardian.

  Karlsson har studerat vid universitetet i Manchester, som meddelar att de undersöker omständigheterna kring forskningen och dess publicering. Redaktörerna för Qualitative Research skulle också undersöka om publiceringen uppfyllde deras etiska normer.

  Andersson gav 2006 ut mangatidningen Destroyer, som briljerade med sin dyrkan av unga pojkars skönhet. Den fördömdes grundligt av RFSL och Stockholm Pride – SVT kallade honom för ”bögarnas värsta vän”.

   

   

  Fler notiser