Bergochdalbanevagnar i tyska Legoland krockar med varandra och 31 skadas; säkerhetsbommarna gick sedan inte att öppna

  12 augusti 2022, kl 10.00

  Bergochdalbanan på tyska Legoland rycker igång, och sätter försiktigt fart på den 800 meter långa rutten. Spänningen stiger i takt med att vagnarna närmar sig toppen 16 meter ovan marken. Snart där. Tåget saktar in, stannar ett kort ögonblick högst upp och passagerarna ser ut över den stora nöjesparken. De pirriga barnen vinkar till föräldrarna där nere, och så upp med händerna när farten stiger till 60 km/t i den långa utförsbacken.

  Ungefär så går det till, men i går kolliderade två tåg med varandra. De krockade tågen fastnade fem meter över marken. ”Ett tåg stannade inte där man normalt stiger av, utan högre upp” säger en polistalesman till Focus Online. ”Sedan körde tåget bakom in i vagnarna.”

  31 skadas varav en allvarligt. Tio barn och en tonåring är bland de skadade; 16 personer fördes till sjukhus för vård. Eftersom inte vagnarnas säkerhetsbommar kunde öppnas efter olyckan fick passagerarna ge sig till tåls innan de kunde komma ner till väntande familjer.

  Om det råder brist på bergochdalbanor där du befinner dig, så rekommenderas fredagsfilmen Rollercoaster (1977). Känsliga tittare varnas.

   

   

  Fler notiser