Ny dödsskjutning i Stockholm fyller på statistiken; man i Vårberg skjuts till döds – flera anhålls, polisen utreder

  11 augusti 2022, kl 10.30

  I går kväll larmades polisen om skottlossning i Vårberg, på platsen anträffade de en skadad 26-årig man med kopplingar till det kriminella Vårbynätverket. Trots livräddande åtgärder dog han på brottsplatsen.

  Skottlossningen ägde rum på en innergård mellan några flerfamiljshus; den skjutne mannen träffades av flera skott. En handfull personer som uppehöll sig i området kring brottsplatsen togs in till förhör; i morse meddelade polisen att man anhållit fyra av dem för medhjälp till mord.

  ”Vi tog in dem på förhör och nu är de anhållna. Det kommer att genomföras ytterligare förhör med dem under dagen”, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson till Aftonbladet. ”Vi har fortfarande avspärrningar på platsen och tekniker som fortsätter att jobba.”

  Ingenstans i Europa finns en så tydlig ökning som i Sverige vad gäller dödligt våld med skjutvapen, enligt Brottsförebyggande rådet. Risken att en ung man skjuts till döds är mer än tio gånger större här i Sverige än i Tyskland.

  Antal dödskjutningar i Stockholm 2022

  • Januari: 7
  • Februari: 7
  • Mars: 4
  • April: 8
  • Maj: 5
  • Juni: 3
  • Juli: 6
  • Augusti: 2

   

   

  Fler notiser