Den för Sverige välbekante artisten A$AP Rocky anklagas nu för att ha skjutit en kollega tidigare i år – de ses i rätten

  11 augusti 2022, kl 20.46

  Den amerikanske rapparen A$AP Rocky arresterades i april misstänkt för ”misshandel med ett dödligt vapen” i november 2021. Han släpptes omgående mot borgen.

  Nu berättar offret, kollegan Terell Ephron (mer känd som A$AP Relli), vad det var som hände. Hans advokater säger till Rolling Stone att A$AP Rocky (mer okänd som Rakim Mayers) lockade honom till en undanskymd plats i Hollywood ”för att diskutera en oenighet mellan de två”.

  Men enligt advokaterna ville Rocky låta en pistol ta hand om samtalet. ”Efter att ha anlänt till platsen följde ett samtal där A$AP Rocky utan provokation, varning eller någon motivering tog fram pistolen och avsiktligt avfyrade flera skott mot Mr. Ephron.” Allt filmades av övervakningskameror.

  Ett av skotten träffade Ephrons vänstra hand, vilket gjort det svårt för honom att fortsätta sin illustra karriär i underhållningsindustrin. Rättegången börjar nästa vecka.

  A$AP Rocky anhölls för övrigt i Stockholm 2019, när han och livvakterna försökte få två enträgna afghanska fans, påverkade av något annat än alkohol, att lämna honom i fred. Han kunde snart åka hem som planerat.

   

   

  Fler notiser