VIDEO: Amerikanskt flygplan tvingas nödlanda bland bilar på motorväg – träffar pickup, snurrar runt och börjar brinna

  10 augusti 2022, kl 12.30

  Det enmotoriga propellerdrivna flygplanet, en Piper Cherokee, skulle till att landa på en flygplats i Kalifornien vid lunchtid i går när motorn började konstra. Det blev väldigt tyst i kabinen när den la av helt och hållet, och då fanns det bara en sak att göra: nödlanda på motorvägen.

  En bilist fångade den dramatiska händelsen med sin videokamera – planet syns långsamt närma sig motorvägen, men även i den lugna lunchtrafiken fanns det inte riktigt plats att landa säkert. Piloten går ner i mittfältet, men råkar snudda vid en pickup – ena vingen bryts sönder, och det brinnande flygbränslet sprider sig ut på vägbanan. Efter ett halvt varv stannar det brinnande vraket vid vägkanten.

  ”Det kändes som en hård stöt. Svårt att beskriva”, sa piloten Andrew Cho till den lokala tv-kanalen KTLA. ”Vi var någon meter upp i luften när planet stannade helt, och föll till marken.” Enligt Cho kunde han landa på ett förhållandevis säkert sätt tack vare pilotträningen. ”Så länge du inte får panik går det mesta bra.”

  Piloten och hans passagerare, samt de tre pickupen som vingen slog i, klarade sig utmärkt bra.

   

   

  Fler notiser