VIDEO: Kvinnor kan – kviga till dödsattack mot man som vill ”hjälpa tlll” under tjurfäktning, kirurg i publiken räddning

  9 augusti 2022, kl 14.56

  Kvigor används ofta på spanska festivaler istället för tjurar, då de vanligtvis inte är så farliga. Men de är i gengäld betydligt snabbare, vilket en spansk man fick lära sig den hårda vägen i söndags.

  José Ramón Brontë Les, 37 år och litet glad i hatten, skulle bara ”hjälpa till” att ta hand om kvigorna som tidigare släppts lösa på en tjurfäktningsarena i söndags, i samband med en årlig festival i den spanska staden San Esteban de Arguedas. Han kliver ner i arenan, men en av kvigorna lackar ur.

  Kvigan attackerar Ramón flera gånger, som slås ner på marken. Hon sätter hornen i mannens ändalykt, svingar upp honom i luften och trycker honom mot tjurfäktningsarenans vägg. Där fortsätter attacken, och kvigan trampar sönder den desperate mannens nacke. Till slut lyckas två åskådare dra upp honom i säkerhet.

  Som av en händelse råkade en semestrande italiensk kardiovaskulär kirurg finnas bland åskådarna, och han kunde hejda den ymniga blödningen. Kirurgen följde med till sjukhuset, och Ramón, vars tillstånd har beskrivits som ”allvarligt men stabilt”, kunde tacka sin räddare.

  Många festivaler använder kvigor istället för tjurar, då de inte ska vara lika farliga, men de är i högsta grad snabbare. Samtidigt säger allt fler i Spanien säger att det får vara nog med att utnyttja djur på det här sättet.

   

   

  Fler notiser